İçeriğe geç

Biz Kimiz?

Biz fizikle uğraşmayı seven ve genel olarak fiziğin dokunduğu çeşitli entelektüel alanlarda kendimizi geliştirmeyi amaç edinmiş bir öğrenci topluluğuyuz.Bir bilim topluluğu sıfatı adı  altında Hacettepe Üniversitesi’nde faaliyet gösteriyoruz.Üyelerimizin büyük çoğunluğu fizik mühendisliği bölümü öğrencisi olmakla birlikte fiziğe ilgi duyan her bölümden öğrencinin bulunduğu bir topluluğuz.

Misyon

Öğrenci odaklı bir topluluk olarak önceliğimiz üyelerimizin yeni bilgiler öğrenebileceği,bu bilgileri tartışıp yorumlayabilecekleri ve benzer alanlara ilgi duyan çok sayıda öğrencinin rahatlıkla bir araya gelebileceği bir bilim çatısı yaratmaktır.

Bir diğer misyonumuz fizik biliminin felsefe,sanat ve diğer pozitif bilimler ile ilişkilerini güçlendirip bir köprü kurmak ve interdisipliner çalışmalarda bulunmaktır.

Vizyon

Uluslararası fizik camialarında tanınan ve fizikle ilgili diğer topluluklar arasında öncü konumuna gelen ,gerek ülkemizde  gerek yurt dışında bilimsel çalışmalar  düzenleyen yetkin bir topluluk olmaktır.

Neler Yapıyoruz?

Topluluğumuz fizikle ilgili çeşitli öğrenci ve akedemisyen seminerleri,fizik problemlerini konuşabildiğimiz tartışma etkinlikleri,diğer topluluklarla ortak yürüttüğümüz multidisipliner sempozyumlar,fizik ve fiziğin kapsadığı dersleri alan öğrencilerimizin öğrenim hayatına yardımcı olacak nitelikte ders çalışma etkinlikleri yapmaktayız.

Neler Yaptık?